söndag 1 december 2013

Höja eller inte höja, det är frågan....

Det är inte bara beslut ang kök, tapeter, kakel och klinkers som ger en huvudbry vid husbygge. Det känns som ganska lätta val om vi jämför med det beslutet vi har brottats med i helgen; Höja eller inte höja huset? Det handlar alltså om vi ska fylla upp under plattan så huset kommer högre än nuvarande marknivå. Lokalgatan ligger ca 30-40 cm över marknivå. Vi behöver inte höja huset pga avrinning etc utan det skulle enbart vara av "estetiska" skäl i så fall.
När vi fick bygglovsritningarna var ingen höjning inräknad just därför att vi inte trodde det skulle behövas eller att vi skulle vilja det. Men med dom i handen, vilket gjorde det lättare att förstå hur det skulle bli, ytterligare funderingar och nytt besök på tomten kände vi annorlunda. Vi kommer att höja upp huset ca 30 cm för att inte få tomten mellan lokalgatan och huset så långt nedanför vägen. Detta är ju ett beslut som ingår i bygglovet så därför behöver det tas nu. Vi vill ju få in bygglovet så fort som möjligt för att kunna komma igång så fort det bara går. Vi längtar efter vårt nya fina hus!

4 kommentarer:

  1. Who nu är Ni igång. Ja de här med att blogga ner allt som händer vid bygge o bild dokumentera är guld när allt är klart. Vi har ju vår kära petrusgården från början till slut o ja, de blir väl en sväng här i de nya med tids nog :)
    Lycka till go vänner. Kramiz

    SvaraRadera
  2. Hej har ni fått något kostnadsförslag på vad det ska kosta att höja upp grunden?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej "Anonym"! Ja, det har vi fått. Beräknad kostnad är ca 10 tkr/dm höjning.

      Radera
  3. Vi höjde vårat prio2 med 50cm blev ca 500 extra ton inkl garaget som vi höjde lika mycket. 90kr per ton = 45000kr. vi ångrar det inte.

    SvaraRadera