fredag 27 mars 2015

Sista byggdagen - KB i em

Idag är sista byggdagen, även om jag inte tror att de har så mycket kvar att göra mer än grovstädning idag. I eftermiddag har vi kontrollbesiktning! Det ska bli väldigt spännande att få se huset färdigt. Samtidigt är det väldigt frustrerande att nu är huset klart, men vi får inte flytta in!!! GAH!!! Allt pappersarbete måste bli klart först och vi måste få vårt slutbevis. Kan förstå meningen med reglementet, men det är sjukt frustrerande och en jobbig väntan.

Den här sista byggveckan har inneburit en del frågor från byggarn och elektrikern. Byggarn undrade lite förvirrat över handtagen till komoderna i badrummen. Om det var rätt sort vi valt, "Va, kunde vi välja???" var mitt svar. Det kunde vi tydligen! Vi kom överrens om att sätta de stora handtagen på stora komoden och de små handtagen på den lilla komoden. Känns logiskt!

Nästa fråga var handtaget till "installationsgarderoben" i tvättstugan. Han undrade lite hur vi ville göra där. I vanliga fall brukar de sätta dit samma handtag som i köket (dvs de flesta väljer vita luckor m någon form av metallfärgade handtag och då passar det bra), men eftersom vi har svarta handtag till köket kände han att det kanske inte skulle bli så bra på en vit garderob... Underbart med en snickare som tänker själv och inte "bara gör"! Guldstjärna till honom!!! Där kom vi överens om att de skulle låta saken bero och så köper D och jag ett handtag när vi hittar ett vi vill ha. Vi ska köpa ett överskåp fr IKEA och sätta på väggen över diskbänken i tvättstugan och då är det snyggt om det blir samma handtag...

Nästa fråga var från elektrikern "Det där uttaget ni ville ha flyttat har tydligen inte blivit flyttat...! Hur vill ni att vi löser det??" Han hade ett par lösningar i bakfickan, men jag tyckte att "Men då får väl snickarn riva väggen och börja om fr början....!" ;-) Tack o lov har vi en elektriker med humor så han fattade och skrattade gott!
Till saken hör att varken jag eller D minns att vi pratade om att flytta det uttaget... Det får sitta kvar där det sitter! Tror det blir ganska bra.

Nu får klockan speeda på lite!!!

1 vecka och 4 dagar till slutbesiktning...

2 veckor och 1 dag till inflytt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar