tisdag 31 mars 2015

Kontrollbesiktning...

I fredags em hade vi kontrollbesiktning av huset. Det var en smått magisk känsla att få gå in i huset och allting var färdigt, allt byggmaterial bortplockat och golven avtäckta. Vi kan fortfarande inte riktigt förstå att det är vi som ska bo där.

Besiktningsmannen var en rätt "torr" typ utan någon större humor, så som vi uppfattade honom, men han var duktig på sitt jobb. Systematiskt gick han igenom huset rum för rum och hittade vissa missar. En del små, andra större och lite förvånande.

Det första han hittade var drag från fläkten, vilket inte var ovanligt tydligen. När fläkten var avstängd hade den ett svagt, svagt sug fortfarande.
En kakelplatta precis vid spisen var riktigt dåligt satt. Den var uppenbart rejält snett satt och här fick vi en smärre chock! Eftersom det är mosaik på nät finns det INGA krav i branschrekommendationerna på hur slutresultatet ska se ut! Besiktningsmannen ville inte ta med det i protokollet just därför. Både vi, KA och hussäljaren tyckte att det där var riktigt taffligt gjort och eftersom att det är precis vid spisen trycktes det på för att åtgärd ska ske. Det hamnade i protokollet såg vi senare när det dök upp...

Sen var det lite små tapetmissar och ventilationen klarade inte ljudkraven i klädkammaren. Det som inte hamnade i protokollet, vilket jag blev lite besviken på, var målningen mellan fönstren i vardagsrummet. Där har de målat på fönsterkarmen! Både så man ser det rakt framifrån på ett ställe, men även från sidan. Pratade med snickarn om det och han skulle be målaren titta på det. Det återstår att se om de gör något åt det.

Det stora felet var fallet i lilla duschrummet som var för STORT! Snacka om haksläpp! Det får tydligen inte vara mer än 2 cm på 1m (om jag minns sifforna rätt) enligt PBL. Här var det nästan 3 cm. Alltså bara att göra om... Det var även tveksamt i badrummet, men där släppte besiktningsmannen igenom det.

Generellt är vi väldigt nöjda med slutresultatet! Det enda som kanske inte riktigt blev som vi tänkt var halltapeten i kombination med den gråa färgen på väggen... Själva tapeten är otroligt snygg och har en fantastisk struktur, men passade kanske inte riktigt så bra ihop med den grå färgen som vi trodde. Det kanske blir bättre när det kommer belysning/riktigt dagsljus. Nu såg vi det i lite halvdunkelt gråmulet em väder.

Nu är det en lååång vecka till slutbesiktningen!

1 vecka till slutbesiktning...
1 vecka och 4 dagar till inflytt...

2 kommentarer:

  1. Härligt att det snart är inflytt för er.
    När du hinner så släng upp lite bilder på vardagsrum med ryggås för det är jag nyfiken på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är svårt att få fram ryggåsens fördel på bild, men ska försöka. Precisera gärna vad det är du/ni är nyfikna på. Jag har ju lagt upp en del redan där man ser ryggåstaket. Bilduppdatering kommer när vi fått tillträde! ;-)

      Radera