onsdag 25 februari 2015

Från stillestånd till fullt ös!

Bygget har i princip stått stilla under ett par veckor. Veckan innan sportlovet hade snickaren fullt upp i ett annat hus och sen var det sportlov. Då tog snickarn ledigt för att åka iväg till fjällen! Vi trodde att plattsättaren skulle börja under den veckan, men han hade fullt upp på ett annat ställe. Lätt frustrerande att åka ut till huset och konstatera att ingenting händer. Det enda som hände var att vi efter mycket oroande äntligen har fått rätt bänkskiva! Så skönt!!

Men nu jäklar händer det saker!!! Snickarn började allt listverk i måndags och var ensam på bygget. Idag när jag bestämt mig för att bjuda på semlor var hela teamet på plats: Snickarn Patrik + medhjälpare, plattsättarn Dennis och målaren Jonny!! Det har väl aldrig varit så mycket folk och jobbat i huset sen stomresningen.

Nu var alla lister färdigmonterade utom i hallen eftersom vi ska ha klinkers där. De måste dit först innan golvlisterna kan monteras. Det blev en stor skillnad på huset med alla listerna ditsatta! Så snyggt! Är glad att vi valde almogelister och inte traditionella. Det blev redan, men enbart grundmålade lister, en mer ombonad känsla i huset. Om man nu kan kalla en byggarbetsplats för ombonad...
Den glada överraskningen stod målaren för: Han tänkte färdigställa allt måleri och tapeter NÄSTA VECKA!! Det bara bubblar i kroppen så spännande är det!!! Jag är sjukskriven denna vecka pga sviterna efter influensan så jag kommer nog att åka ut imorgon och på fredag och tjuvkika bara för att jag är så nyfiken.

Det var en riktigt vårig känsla vid huset idag! Solen skiner och det är förhållandevis varma vindar. De hade öppen dörr och burit ut sågbänk för att kunna stå ute och kapa. Försökte spana om krokusarna på framsidan dykt upp, men inte ett spår. Jag vet att det är för tidigt, men man kan ju hoppas... 

Passade på att ta lite bilder också....

Vårt sovrum med den underbara bruna färgen. 
Bättre bild på själva färgen.
Detalj...

Så fint med alla lister....





6 veckor och 2 dagar kvar till slutbesiktning...

1 kommentar: