onsdag 20 november 2013

Lite bakgrund



Efter att ha bott i ett äldre 1,5-plans hus i några år började vi mer och mer inse att detta är inte vi. Vi vill ha något helt annorlunda! Vi vill ha ett enplanshus på landet, men nära stan. Vi vill inte ha ett hus som kräver mycket renovering och vi vill inte ha ett "korridorhus". Drömmen om ett nybyggt alldeles eget hus växte och blev levande!

Vår första tanke var att vi absolut inte har råd! Efter en kontakt med banken väcktes hoppet om att vi kanske skulle kunna spara ihop till en kontantinsats. För att hålla drömmen levande började vi beställa hem lite huskataloger och titta på planlösningar. Vi visste på ett ungefär vad vi ville ha.
En jobbarkompis hade byggt med Eksjöhus och hade goda erfarenheter! Därför fastnade vi lite extra för dom. Efter att dessutom ha tittat på ett antal nybyggda hus av olika hustillverkare konstaterade vi snabbt att Eksjöhus kunde gång på gång visa upp hus med en, vad vi ansåg, mycket hög kvalitét på hantverket.

Eftersom vi har en ganska snäv budget och inte kan lägga hur många miljoner som helst på ett hus fick vi börja titta på hus med lite lägre pris än kataloghusen. Vi satte upp en "kravspec" över vad vi ville ha i vårt nya hus. En prioriteringsordning sattes också för att se vilka krav som var "ett måste" och vilka krav som mer var önskemål.
Efter att ha ställt olika husmodeller från olika tillverkare mot kravspecen kunde vi snabbt sålla ut ett par husmodeller som var intressantast och som rymdes inom vår budget. Men efter att ha tittat på 4 st olika Eksjöhus där alla höll hög kvalitet på hantverket trots olika hantverkare var valet mycket enkelt! Ett Eksjöhus Prio Två sattes upp på önskelistan! När vi fick se huset "live" för ett par veckor sedan insåg vi hur otroligt rätt vi hade haft i vårt val. Detta är verkligen VÅRT hus!!!

Efter att ha sparat järnet i ungefär ett år och fått vårt gamla hus sålt har vi fått grönt ljus av banken att köra på! Så, den 31a oktober skrev vi kontrakt på ett Prio Två med Eksjöhus! Gissa om vi längtar tills inflytten!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar